Регистрация

Тофу с растителна сметана и гъби

Тофу с растителна сметана и гъби
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1768

Веганско ястие със соево сирене в сметанов сос с печурки и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г тофу (соево сирене)
  • 200 мл растителна сметана за готвене
  • 1 глава лук
  • 200 г пресни печурки
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • лют пипер по желание
  • черен пипер на вкус
  • сокът на половин лимон
  • пресен лук, магданоз или кориандър за украса
  • варен ориз за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тофуто на кубчета и го изсипете в чаша.

2. Смесете лимоновия сок със соевия сос и половината червен пипер и залейте сиренето. Оставете да се маринова за поне 40 минути.

3. Нарежете лука на тънки колелца, сгорещете 1,5 с.л. от зехтина в тиган и запържете лука до златисто. Добавете останалия червен пипер и разбъркайте.

4. При лука изсипете сиренето с все маринатата и гответе като обръщате кубчетата от всички страни докато хванат коричка.

5. Почистете гъбите и ги нарежете на тънки полумесеци. В друг тиган сгорещете осталата мазнина и запържете в нея гъбите  за 2 минути. Овкусете ги със сол и пипер и махнете от огъня.

6. Изсипете гъбите в тигана при тофуто и залейте със сметаната. Гответе още 2 минути все на умерен огън.

7. Поднесете ястието върху канапе от варен бял ориз и по желание поръсете с наситнен пресен лук или магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта