Регистрация

Торта Червено кадифе с крема сирене

Торта Червено кадифе с крема сирене
Трудно   |   Порции 12   |   Видяна: 7351

Романтична торта в ярко червено.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти

За блата:

  • 2 ½ ч.ч. пресято брашно за кекс
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. какао на прах (натурално, без захар)
  • 60 мл червена сладкарска боя
  • ½ ч.ч. масло със стайна температура
  • 1 ½ ч.ч. захар
  • 2 яйца със стайна температура
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 1 ч.ч. прясно мляко (със стайна температура), смесено с 1 с.л. ябълков оцет
  • 1 ч.л. сода за хляб

За глазурата с крема сирене:

  • 480 г крема сирене (2 пакетчета), размекнато
  • ½ ч.ч. масло (1 пакетче), размекнато
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 2 ½ ч.ч. пудра захар, пресята
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната до 180°C. Намажете с масло и брашно две форми за торта с диаметър 20 см.

2. Пресейте брашното за кекс, бакпулвера и солта в средно голяма купа и оставете настрана. В малка купа смесете червената боя и какаото на прах и разбърквайте, докато получите гладка смес без буци. Оставете настрана.

3. В голяма купа разбийте с миксер за около 3 мин. маслото и захарта, докато получите пухкава смес. Разбийте яйцата едно по едно, след това добавете ванилията и сместа с какао и червена боя, като разбивате и остъргвате стените на купата с шпатула. Добавете една трета от сместа с брашното, разбийте добре. Добавете половината от млякото с оцета и разбийте. Добавете още една трета от брашното и втората половина от млякото и разбийте. Накрая добавете последната една трета от брашното и разбийте добре, докато се смеси, като остъргвате стените на купата с шпатула.

4. Вземете намазаните с брашно и масло форми за торта и ги сложете, така че да са ви под ръка. В малка купа смесете оцет и сода за хляб. Добавете содата и оцета към сместа за блата и разбъркайте добре. Бързо разпределете сместа поравно във формите за торта и ги сложете да се пекат в предварително загрята на 180°C фурна. Печете около 25-30 мин. Проверете дали блатовете са опечени, като ги прободете в средата с клечка за зъби. Ако тя излезе суха, блатовете са готови.

5. Изчакайте блатовете да изстинат във формите си за 10 мин. За да извадите блатовете от формите, сложете голяма табла или дъска върху всяка форма и я обърнете. След това внимателно повдигнете формата. Оставете блатовете да изстинат напълно, преди да ги полеете с глазурата. Покрийте с глазура от мляко и крема сирене.

На глазурата:

1. С миксер разбийте крема сиренето и маслото до получаване на гладка смес. Превключете миксера на бавна скорост и добавете пудра захар, сол и ванилова есенция, като разбивате през цялото време. Включете миксера на висока скорост и разбивайте, докато сместа се надигне и стане пухкава. Използвайте я веднага или я покрийте и приберете в хладилника, докато ви потрябва. Ако я сложите в хладилника, после ще трябва да изчакате глазурата да се затопли до стайна температура, преди да я използвате. След като глазурата се затопли, отново я разбийте с миксер, докато стане гладка.

2. Можете да поръсите с орехи.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта