Регистрация

Топла салата от броколи с масло и чесън

Топла салата от броколи с масло и чесън
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 853

Сотирани броколи с чесън в масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави броколи - около 600 г общо
  • 6 скилидки чесън
  • 2 с.л. олио
  • 80 г масло
  • 1 равна ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Отделете цветовете на броколите, разполовете ги по дължина и измийте много добре. Отцедете в гевгир.

2. Сипете олиото в голям тиган (28 см. диаметър) и пуснете на умерен огън. Отгоре пуснете 50 г от бучката масло и бъркайте докато се разтопи.

3. Чесъна нарежете на много ситни кубчета и изсипете в разтопеното масло.

4. Бъркайте 2 минути и добавете цветчетата броколи. Бъркайте и гответе 6 минути.

5. Посолете и бъркайте още 5-6 минути.

6. Махнете от огъня и пуснете още 30 г масло. Размешвайте докато се разтопи и прехвърлете в чиния или индивидуални порции.

7. Сервирайте топло като салата, гарнитура или диетично основно.

 

Източник: YouTube/The Cooking Foodie

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта