Регистрация

Телешко с Рокфор и коняк

Телешко с Рокфор и коняк
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2143

Ордьовър с телешко филе, синьо сирене и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 грама телешко месо
  • 20 грама сирене Рокфор
  • 150 грама тиквички
  • няколко чери домата
  • коняк сос общо 50 мл (смесват се коняк, деми-глас и сметана)
  • 50 мл олио
  • 2 грама (1/4 ч.л.) сол
  • 1 грам черен пипер
  • зелени подправки (магданоз, копър)

Начин на приготвяне:

1. Разрежете телешкото месо на три сравнително еднакви парчета и го запечете на фурна в намазнена тавичка.

2. Можете да използвате загрятата фурна, за да изпечете и чери доматите (цели) и тиквичките на лентички или кръгчета.

3. Когато месото е готово, наредете парчетата в чиния, осолете и опипрете, върху тях сложете по парче синьо сирене Рокфор, а отстрани наредете тиквичките и чери доматчетата.

4. Полейте всичко със сос коняк и поръсете с пресни наситнени подправки. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта