Регистрация

Сьомга с императорски ориз от Манчев и Шишков



Сьомга с императорски ориз от Манчев и Шишков
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 9766

Филе от сьомга на фурна с гарнитура от черен ориз и зелен сос със спанак и авокадо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Леко и здравословно основно, което може да бъде сготвено от мъже - това е поредната рецепта от кампанията на LIDL Мъжете готвят в четвъртък. Топкулинарите Шеф Иван Манчев и Шеф Таньо Шишков се обединяват, за да направят вкусна печена риба с гарнитура от ориз и зелен сос, като залагат на полезни продукти и щадящ начин на готвене. Непременно такава полезна и нискокалорична храна ще допадне на дамите, ако сте решили да ги изненадате за вечеря.

Започваме с почистването от костици на филета сьомга. След това се отстранява кожата, ако има такава, а после мръвките се преместват в тава, застлана с хартия за печене. Овкусяват се със сол и пипер, покапват се със зехтин и се готвят в предварително загрята на 200 градуса фурна за 12-15 минути.

Продължаваме с направата на черния ориз, познат още по името императорски ориз. Той се вари в кипяща подсолена вода за 25 минути, след това се отцежда, овкусява със сол и пипер и се смесва с цели белени бадеми. Вкусът на ядки и в двата продукта си хармонира идеално.

А докато оризът ври и рибата се пече, правим и зелен дип. За него се почиства и нарязва едно авокадо. То отива в купа и изчаква да сотираме листенца бейби спанак. След като и те влязат в съда, сосът се пюрира с пасатор, добавят се сол и пипер, сок от лайм и малко зехтин. Пюрира се повторно.

Презентацията на ястието също е от значение. Оризът се оформя с ринг за основа. Следва да се постави отгоре парче сьомга, а върху него се слага от зеления дип. Готово е за сервиране - бързо и лесно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта