Регистрация

Супа с лаврак, моркови и праз лук



Супа с лаврак, моркови и праз лук
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1877

Рибена чорба с лаврак, картофи, сос Скордаля и аламинутни банички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.03.2017

Готвим три ястия, които обединяваме в едно - това са рибена супа, чесново-хлебен сос Скордаля и банички с подправки без плънка. Първо правим бульон от зеленчуци, подправки и увито в марля рибено рагу, като оставяме всичко да къкри заедно 45 минути. Не трябва да забравяме да отпеним няколко пъти бульона. През това време си нарязваме филето от лаврак на хапки, картофите, морковите и целината - на малки кубчета и най-накрая слагаме всичко да ври заедно, а после и да се задушава под капак, махнато от огъня.

А докато супата кипи, си правим сос Скордаля. За него запържваме сухари, смиламе ги с орехи, чесън, зехтин и лимонов сок и наливаме малко вода. Получава се гъст хлебен дресинг с много приятен аромат. Част от него прибавяме в супата, а друга - оставяме за гарниране при поднасяне.

На трето място навиваме и бързи банички от намаслени фини кори, поръсени с розмарин, мащерка и магданоз. Тях оформяме като рулца и запичаме за няколко минути на фурна. Супата поднасяме със соса и хрупкавите пурички. Вижте как точно се прави във видеото:

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта