Регистрация

Супа с гъби, картофи и моркови.

Супа с гъби, картофи и моркови.
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 4669

Постна зеленчукова супа със запръжка от гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г картофи
  • 250 г печурки или други пресни гъби по избор
  • 1 морков
  • глава лук
  • 2 с.л. масло или растителна мазнина
  • сол и пипер на вкус
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Гъбите почистете и нарежете на парченца

2. Рендосайте моркова и наситнете лука.

3. Картофите обелете, нарежете на малки кубчета и пуснете да се варят на умерен огън около 30 минути в 1,3 литра вода или зеленчуков бульон.

4. През това време сгорещете избраната от вас мазнина (ако искате супата да е постна, спрете се на растителна) и запържете в нея гъбите и лука.

5. Морковите добавете след 30-тата минута от готвенето при картофите и гответе още 10 минути.

6. След това добавете гъбената запръжка, оставете да покъкри още 10 минути и овкусете с подправки.

7. Сервирайте с наситнен пресен магданоз и по желание - заквасена или бита растителна сметана.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта