Регистрация

Супа от леща и тиква

Супа от леща и тиква
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4520

Люта вегетарианска супа с хрупкав хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 мускатна тиква, обелена и нарязана на парчета
  • 3 скилидки чесън, грубо нарязан
  • 1 парче джинджифил, обелено и  нарязано на тънко
  • 1 глава лук, грубо нарязана
  • 6 чаши вода
  • 1 ч. л. куркума на прах
  • 1/2 ч. л. лют червен пипер на люспи
  • 200 гр. червена леща

За лучения топинг:

  • 1 глава лук, нарязана на тънки пръстени
  • 3 скилидки чесън, тънко нарязан
  • 1/2 с. л. масло от рапица

Начин на приготвяне:

1. Сложете чесъна, лука, лещата и водата в средно голяма тенджерка. Кипнете и след това прибавете куркумата, лютия пипер и щипка сол. Намалете котлона и оставете супата да поври около 20 минути с капак.

2. Междувременно сложете тиквата в голяма тенджера с вода. Кипнете и варете докато тиквата омекне – около 10 минути. Когато тиквата е готова, намалете котлона и отцедете парчетата от водата.

3. Кипнете отново лещата и я оставете да поври 5 минути без капак. Изключете котлона и прибавете тиквата. Оставете супата да изстине малко и я пасирайте (на части).

За лучения топинг:

1. Загрейте в тиган малко олио, сложете в него лучените кръгчета и ги запържете докато омекнат и започнат да променят цвета си. Прибавете нарязания на тънко чесън и пържете докато лучените кръгчета добият златист оттенък.

3. Претоплете тиквената супа и я сервирайте с лучения топинг и резени хрупкав хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта