Регистрация

Сметанови бисквити с портокалови резени



Сметанови бисквити с портокалови резени
Средно   |   Порции 24 броя   |   Видяна: 1001

Хрупкави портокалови бисквити.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитните бисквитки с коричка от портокал се приготвят сравнително лесно, въпреки че тестото изисква разточване. Хубавото на този тип теста е, че не лепнат и с леко набрашняване могат да бъдат ръководени според необходимостта. Не е задължително да правите покривката от портокали, но пък с нея сладкишите придобиват завършеност на вкуса и визията. Не използвайте лимон вместо портокал, защото при термичната обработка ще стане горчив и ще развали бисквитите.

Първо в купа се разбърква малка кофичка от 125 мл заквасена сметана със 100 г захар и 1 яйце. В друг съд се смесват 280 грама брашо с 1 ч.л. бакпулвер. Мокрите съставки се наливат при сухите и се замесва тестото. От него с чаша се изрязват кръгове, които се разполовяват на полумесеци. За коричката е добре да изберете портокали с ядлива кора, за да не попива вредна химия в сладкишите. Всеки резен се овалва в захар, за да се получи карамелизация. После се поставя върху готовата бисквита.

Следва да изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 20-25 минути. Изчакайте да се охлади преди да вадите от тавата. Можете да поръсите с пудра захар за още прелест. Тези бисквити са подходящи за всеки повод и дори за коледни бисквити.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта