Регистрация

Слепени кексчета със сметана и малини



Слепени кексчета със сметана и малини
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1048

Сладък сандвич Кралица Виктория, слепен с крем шати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 28.03.2017

Това е рецепта за царствен десерт, наречен Торта Виктория, но всъщност представлява сладки сандвичи, слепени с мармалад от малини и сметанов крем с дъх на ванилия. Тестените сладкиши са доста големички, затова са подходящи за следобедна закуска, поднесени с чаша кафе или чай или пък топка сладолед. Направата не е особено сложна, въпреки изисканата царственост на десерта.

Първо приготвяме тестото, като разбиваме меко масло със захар, добавяме яйца, брашно и бакпулвер, за да стане пухкаво и въздушно. Печем го в намаслени мини формички за торта с диаметър 8 см. или пък във формички за мъфини, но тогава ще ни излязат вместо 4, 8 половинки и сладкишите ще са двойно по-малки (но пак достатъчни за порция).

После правим крем от малини със захар и масло. Можете да го замените с бурканче конфитюр, но истината е, че домашното винаги е по-вкусно. Забъркваме си и сметанов крем, като разбираме, че той е новост за рецептата за торта Виктория и се добавя в сладкиша от около век. Хубаво би било за него да имаме шушулка ванилия, за да разгърне още по-силен аромат, но в краен случай можете да замените и с бурбонска ванилова захар или есенция.

Накрая сглабяме сладкиша като намазваме и четирите изпечени блата с малинов сос, върху два от тях слагаме от сметаната и захлупваме с другите два. За декорация можете да поръсите с пудра захар.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта