Регистрация

Сладък кейк с извара и яйца

Сладък кейк с извара и яйца
Лесно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 4323

Пирог с млечна сърцевина и шуплеста обвивка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2-2,5 ч.ч. брашно
  • 180 грама маргарин или 180 мл растителна мазнина
  • 1 ч.ч. захар
  • 1/2 ч.л. сода

За плънката:

  • 400 грама извара
  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното.

2. Добавете към него мазнината, захарта и содата. Стрийте на трохи или шупли.

3. Сипете 2/3 от тестото в дъното на намазнена тава за печене. Пуснете фурната да загрява на 200 градуса.

4. Разбийте яйцата до побеляване със захарта и добавете изварата. За ваше улсеснение използвайте миксер.

5. Залейте тестото с плънката, а нея покрийте с останалата 1/3 тесто.

6. Печете до цялостно покафеняване - около 25-30 минути.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. бонфиле
  2. 10
  3. тиган
  4. сливи
  5. 200
  6. 808
  7. 30
  8. 500
  9. Zele
  10. Пюре

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта