Регистрация

Сладкиш с бишкоти и крем сирене



Сладкиш с бишкоти и крем сирене
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 3688

Бишкотена торта, далечен брат на домашно тирамису.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Да се готви с Боби е цяло приключение, на което можем да се насладим с усмивка в youtube канала й Boryana Stefanova. Тъй като чевръстата девойка се занимава предимно с мейк-ъп, но обича да си хапва сладкиши, дава съвети от лаик за лаици как да се направи една домашна лека и ефирна бишкотена торта, която е взаимствана от класическото тирамису, но няма особено общо с прословутия италиански десерт. Тук липсва дори маскарпоне, но за сметка на това не липсва добро настроение и гафове, на които човек може да се порадва докато с помощта на Боби събере идеи как да си направи "бобино тирамису" или непретенциозен и много вкусен сладкиш от сорта.

След като виждаме как авторката весело върти заквасена сметана и крем сирене с пасатор за супи и с усмивка се държим за главата, се сещаме, че в оригиналната рецепта намачкано с вилица крем сирене се разбива с миксер с жълтък и се добавя маскарпоне. Ако не искате да разваляте светата консистенция на крем сиренето и заквасената сметана, просто предварително разбийте крем сиренето с миксер и после добавете сметаната. Следва и пудра захар, която добре ще се разтвори и без цедка. Но ентусиазмът на Боби заслужава аплаузи.

Колкото до ароматното кафе - може да не прехвърляте кафеварката, а да си направите нес кафе. Майсторите на тирамисуто обаче препоръчват да се използва интенс сорт за десерта и да се направи в професионална кафе машина. Но тук не претендираме за майсторство, а търсим идеален вкус, за да зарадваме себе си, така че го направете по-силничко и си му добавете ароматен алкохол по избор.

А тавата - можете да надхвърлите неволята на Боби, като си изберете такава - във формата на пентаграм. Ето това ще е чудо на техниката. И въпреки шегите, помнете, че в тази рецепта няма къде да сбъркате, затова ако не очаквате специални и изискани гости и не умеете да готвите, бобиното тирамису е идеален за вас вариант.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
2
3 става
3
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта