Регистрация

Сладкиш за Бъдни вечер с ябълки



Сладкиш за Бъдни вечер с ябълки
Трудно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1523

Постен сладкиш с ябълки, орехи и какао.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ако ви е омръзнало да сервирате традиционен щрудел за Бъдни вечер или не желаете да използвате готовите кори за баница, към които има всякакви добавени подобрители и понякога консерванти, можете да опитате да направите страхотния постен десерт с ябълки на Dazzle Spoon. Това е подобие на щрудел с домашно тесто, ала видът му е много по-празничен и пищен. Естествено, ще трябва да месите, ала спазвайки рецептата няма възможности за грешка.

В купа се пресява брашното, добавя се захар, бакпулвер, ванилия и се налива олио и газирана вода. Замесва се тесто и се разделя на две части. Едната се премесва с какао на прах, за да бъде сладкишът по-шарен и красив. Всяка от частите се разделя на 4 топки, те се разточват на фитили и се съединяват на две места по два черни и два бели фитила. Гледайте прикаченото видео, за да разберете точно как става и какви са пропорциите на съставките.

Във вътрешността се разпределя плънка от рендосани ябълки с орехи, канела, захар и галета. Завива се на руло. Рулцата се редят като вита баница в намаслена тава. После с ножица се цепват, за да "разцъфти" сладкишът. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-35 минути. На финала можете да поръсите с пудра захар за разкош.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта