Свинско в сос Хариса с кус-кус и боб
Бял боб, мента и кус-кус овкусяват сочни свински пържоли.
Необходими продукти:
- 4 тънки свински пържоли
- 2 с. л. сос Хариса
- 1 с. л. лимонов сок
- 100 г кус-кус
- 150 мл горещ пилешки бульон
- 1 малка червена чушка, нарязана ситно
- 200 г бял боб
- прясна мента
Начин на приготвяне:
1. Смесете соса „Хариса” с лимоновия сок. Мариновайте месото в соса за поне 15 минути.
2. Запържете свинското в тиган до готовност. Извадете го от тигана и го поставете в чиния, покрита с метално фолио, за да не изстива.
3. Прибавете в тигана кускуса и бульона. Изсипете отгоре жълтия боб и чушката. Покрийте с капак и оставете на котлона за 5 минути.
4. Когато кускуса е попил бульона, добавете малко мента, разбъркайте леко и сервирайте като гарнитура към свинското.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ