Регистрация

Свински пържоли върху печени картофи



Свински пържоли върху печени картофи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1828

Варено-печени картофи в морска сол за гарнитура към свински котлети с горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 15.03.2017

Готвим си лесни и много вкусни свински пържоли с гарнитура от картофи, като ги правим по нестандартен начин, за да усетим още един нюанс на вкуса на месо с картофи. Първо се заемаме с картофената гарнитура, като си избираме 16 дребни картофа и ги слагаме да врят в тенджера с 250 г морска сол и вода. Щом топченцата омекнат напълно, махаме водата и печем в размитата сол. Така се получават подобия на любимите печени картофи на жар, но направени без да палите огън вкъщи.

А докато гарнитурата се готви, започваме да тъкмим и месото. Пържолите се осоляват и се запичат на тиган. След това се местят в тавичка, покриват се с алуминиево фолио и влизат във фурната, докато се сготвят съвсем. А през това време готвачът не скучае, а прави ароматен горчичен сос за заливане. За него се разтапя масло, в което се добавя наситнен розмарин, едрозърнеста горчица и каперси. Доливаме пилешки бульон и оставяме на котлона докато течността се редуцира на половина. После монтираме със студено масло.

Неустоимото ястие поднасяме като за основа слагаме 4 картофа и леко ги смачкваме с шпатула. Върху тях полагаме една изпечена свинска пържола, а отгоре заливаме с масления сос, ухаещ на синап, розмарин и каперси. Едно клонче розмарин за красота и ястието е готово за сервиране. 

Да ви е сладко!

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта