Регистрация

Салата с печени чушки, царевица и авокадо



Салата с печени чушки, царевица и авокадо
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2421

Мексиканска салата с царевица, домати, авокадо и печени червени чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.07.2017

Апетитна лятна салата с царевица показват Лора и Стоян, като се спират на идеята за топло предястие с мексикански корени. Ако се усмелите да добавите и люто чушле, ще получите идеална мексиканска салата с печени червени чушки и още глезорийки, повечето от които преминават през термична обработка. Можете да сервирате ястието и като гарнитура, а ако сте на диета, да го обявите за идеален обяд, защото е засищащо, но и нискокалорично.

Първо царевицата се почиства от кочана, като Стоян Сейменски предлага хитър начин за лестно отделяне на семенцата от кочана. След това се запържват червен лук и чесън, после при тях влиза царевицата и се пържи до готовност. Следва да я прехвърлим в купа и да добавим нарязани и почистени от семките печени червени чушки. След тях идва ред на кубчета домати и наситнен пресен кориандър. После се овкусява с кора и сок от лайм, посолява се, размешва се и се поднася с резени авокадо. Това е всичко - готови сте за хапване.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта