Регистрация

Салата с печен патладжан

Салата с печен патладжан
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3550

Патладжанено изкушение с препечен хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голям патладжан
  • 1 зрял домат, нарязан
  • 1 глава лук, нарязан
  • 2 люти чушлета
  • 5 големи скилидки чесън, нарязани на половинки
  • 3 с.л. чист зехтин
  • 1 с.л. пресен лимонов сок
  • половин ч.л. паприка
  • половин ч.л. млян кимион
  • едра морска сол и прясно смлян черен пипер на вкус
  • 2 с.л. пресен магданоз, нарязан
  • препечен хляб

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 230 градуса. Направете разрези по патладжана и напъхайте във всеки разрез резенче чесън. Поръсете с малко зехтин и със сол и пипер.

2. Сложете на тава за печене и печете за около 40 минути, като не забравяте да го обръщате на всеки 10 минути. Патладжанът е готов, когато кожата му се бели, а плдът е омекнал. Наполовината на готвенето на патладжана, сложете лука, доматите и чили чушлетата в същата тава, като поръсте с малко зехтин, сол и пипер.

3. Когато всички зеленчуци са готови, махнете стеблото от патладжана и нарежете всичко останало. Сложете в голяма купа. Добавете останалите съставки и добре разбъркайте всичко. Сервирайте горещо или охладено с препечени резени хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта