Салата с печен патладжан
Патладжанено изкушение с препечен хляб.
Необходими продукти:
- 1 голям патладжан
- 1 зрял домат, нарязан
- 1 глава лук, нарязан
- 2 люти чушлета
- 5 големи скилидки чесън, нарязани на половинки
- 3 с.л. чист зехтин
- 1 с.л. пресен лимонов сок
- половин ч.л. паприка
- половин ч.л. млян кимион
- едра морска сол и прясно смлян черен пипер на вкус
- 2 с.л. пресен магданоз, нарязан
- препечен хляб
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 230 градуса. Направете разрези по патладжана и напъхайте във всеки разрез резенче чесън. Поръсете с малко зехтин и със сол и пипер.
2. Сложете на тава за печене и печете за около 40 минути, като не забравяте да го обръщате на всеки 10 минути. Патладжанът е готов, когато кожата му се бели, а плдът е омекнал. Наполовината на готвенето на патладжана, сложете лука, доматите и чили чушлетата в същата тава, като поръсте с малко зехтин, сол и пипер.
3. Когато всички зеленчуци са готови, махнете стеблото от патладжана и нарежете всичко останало. Сложете в голяма купа. Добавете останалите съставки и добре разбъркайте всичко. Сервирайте горещо или охладено с препечени резени хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ