Регистрация

Салата с домати, краставици и сирене



Салата с домати, краставици и сирене
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2385

Ракиена салата със сирене и люти чушлета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Салата от домати и краставици с екстри показва кулинарната влогърка Милена, като разнообразява шопската салата с нещо по-пикантно, с което още по-добре ще се върже чашка твърдо гориво за загрявка. И въпреки че салатата е обявена за лятна, нищо не пречи да бъде направена в която и да е част на годината, за да зарадва със свежестта и лютата си нотка. А защо не и да нахрани вечерно хората на диета. Продуктите са известни, а начинът на приготвяне - лесен.

Най-пипкавата част е изпичането на чушки сиврия и на люти чушлета. Ако сте от мързеливите готвачи, на които хем не им се цапа тиган, къде ли пък да им се пали барбекю, можете да запечете чушките и на фурна. След изпичането им спазете бабешкия обичай да ги увиете в неламиниран и негланциран вестник или хартия, а после да пъхнете в пликче. Така ципата ще се "съблече" много лесно след половин час.

После в купа смесваме нарязани на кубчета домати и краставици, обелените и почистени от семките чушки, малко наситнен чесън и копър. Подправяме първо със сол, после по желание с оцет (не всеки харесва оцет на пресни домати) и накрая със зехтин. Съветваме да е студено пресован. Внимавайте и със солта, ако сиренето е осолено, може въобще да не е нужна. А щом натрошим и сиренето, предястието е готово за сервиране. Можете да поднесете към него варени яйчица - ще се вържат идеално.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта