Регистрация

Салата от целина с пиле, шунка и гъби

Салата от целина с пиле, шунка и гъби
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 517

Салата от корен целина с майонеза, пържено пилешко, шунка, гъби и кисели краставички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Неободими продукти:

  • 2 пържоли от пилешко бутче без кост и кожа
  • сол и черен пипер
  • 2 с.л. олио или зехтин
  • 1 глава (корен) целина
  • 4 с.л. олио
  • 150 г шунка
  • 1 буркан или консерва мариновани гъби - около 200-300 г отцедено тегло
  • 2-3 кисели краставички
  • 4 с.л. майонеза

Начин на приготвяне:

1. Пилешките пържоли овкусете със сол и пипер, покапете с 2 с.л. растителна мазнина, обтрийте и оставете настрана.

2. Корена целина обелете и рендосайте на ситно ренде. Прехвърлете в купа.

3. Нарежете гъбите на шайбички, а може да си ги вземете директно нарязани и мариновани. Наситнете и киселите краставички. Прибавете и тези два продукта в купата при целината.

4. Нарежете шунката на кубчета и добавете.

5. Сгорещете 4 с.л. олио в тиган на умерен огън и запържете по 6 минути от страна пържолите. След това леко охладете и нарежете на парченца.

6. Изсипете пилешкото в купата, подправете със сол и пипер и залейте с майонезата. Разбъркайте много добре.

7. Приберете в хладилник до момента на сервиране.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта