Регистрация

Салата от прясна целина с дресинг



Салата от прясна целина с дресинг
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1470

Салата с целина, ядки и винегрет.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 02.01.2018

Лесна и бърза салата с малко продукти, която е и идеална гарнитура за печено мазно месо правят Лора и Стоян, като залагат на нетрадиционна рецепта с прясна целина, смесена с магданоз и орехи и овкусена от апетитен горчичен дресинг с бял оцет и зехтин. А всичко това се сервира в компанията на ленти пармезан за повече разкош.

Корен целина се обелва и се реже на тънки ленти с мандолина. Стеблата целина се режат косо, магданозът - на едро. Остават само ядките, които се накълцват с нож на не много ситни парчета. След това продуктите се обединяват в купа и се разбъркват. Отделно в буркан се прави дресинга като се смесват бял винен оцет със зехтин, горчица и сол. Раздрусва се хубаво, залива се салатата и се размесва.

Остава да прехвърлим в индивидуални порции и отгоре да рендосаме ленти пармезан със същата онази мандолина, с която оформихме целината или с обикновена белачка за картофи.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта