Регистрация

Салата от морско зеле с рулца от раци

Салата от морско зеле с рулца от раци
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1806

Салата от водорасли с варени яйца, царевица, сурими и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Морското зеле стана известно в България след като популярна верига за руски храни започна да го продава у нас в консервиран вариант. Това е вид водорасло, което се среща само в най-чистите води на Япония. Бедно на калории и богато на полезни нутриенти, то е предпочитан продукт от хората, придържащи се към здравословен режим на хранене.

Необходими продукти:

  • 200 г морско зеле
  • 160 г рулца от раци (сурими)
  • 1 малка консерва царевица
  • 1/2 глава червен лук
  • 2 с.л. майонеза
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Пуснете яйцата да се варят в кипяща вода за 10 минути.

2. През това време извадете зелето от опаковката или консервата и го отцедете от соса, ако има такъв. Водораслото е във вид на тънки дълги зеленикаво-кафяви лентички. Нарежете ги през 4-5 см. и изсипете в купа.

3. Добавете наситнения лук, отцедените от консервата зърна царевица и нарязаните на кубчета рулца от раци.

4. Сварените яйца охладете под студена вода, обелете и нарежете в предястието. Подправете с майонезата, сол и пипер на вкус и сервирайте.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта