Регистрация

Салата от моркови с репички и дресинг



Салата от моркови с репички и дресинг
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1585

Лентички моркови с артишок, репички и дресинг с горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.05.2018

Апетитна, полезна, веганска, много красива и лесна за направа е тази салата от моркови с различни цветове, нарязани на ленти с белачка и сервирани в компанията на репички и артишок, подправени с магданоз, мента и горчичено-кисел дресинг, който да контрастира на морковената сладост.

Няма нищо сложно в салатата. Морковите се измиват, обелват и с белачката за картофи се нарязват на широки плоски ленти. С мандолина репичките се нарязват на почти прозрачни кръгчета и се добавят към морковите. Ако искате, можете да обогатите вкуса на тази салата с добавката на артишок в зехтин от буркан. Просто го нарежете на хапки и прибавете. Можете да го пропуснете, защото това не е основен продукт в салатата, а и по-трудно се намира.

След като зеленчуците са смесени в голямата купа, се поръсват с наситнени пресни листенца магданоз и мента. В друг съд се разбъркват заедно горчица, лимонов сок, зехтин, оцет и сол. Добре е да си направите голямо количество дресинг, защото тази салата изисква повечко. След това зеленчуците се заливат със соса, разбъркват се и са готови за поднасяне. По желание можете да ги сервирате поръсени със семена или с натрошено сирене.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта