Регистрация

Салата Медвед (Мечка) по руска рецепта

Салата Медвед (Мечка) по руска рецепта
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3273

Мечешка руска салата с месо, яйца, кашкавал, лук и орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 грама пилешко филе или колбас по избор (можете да използвате както пилешки гърди, така и шунка, бекон, роле и др. по желание)
  • 4 варени яйца
  • 150 грама кашкавал
  • 1 консерва или буркан мариновани гъби
  • 100 грама орехи
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • майонеза на вкус
  • 2-3 с.л. олио или мазнина за готвене
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и го запържете до златисто в сгорещена мазнина.

2. След като сте спрели огъня, рендосайте в тигана морковите и добавете месото, нарязано на малки кубчета. Посолетена вкус, смесете и изсипете на дъното на чиния или купа за ордьоври.

3. Отгоре сипете около 1 с.л. (повече или по-малко по желание) майонеза и загладете. Не разбърквайте - салатата се прави на пластове.

4. На следващия ред рендосайте яйцата и отново загладете с майонеза върху тях.

5. Следват наситнените гъби и пак майонеза.

6. След това рендосайте кашкавала, по желание сложете върху него още ред майонеза и финализирайте приготовлението като посипете с натрошени орехови ядки.

7. Сервирайте като предястие, ордьовър или питателно мезе.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта