Салата - ордьовър с цвекло и портокали
Зимна свежа салата, комбинираща плодове, зеленчуци и кисел цитрусов дресинг.
Необходими продукти:
- 1 глава варено цвекло
 - 1 портокал
 - 2 глави червен лук
 - 5-10 ореха
 - 3 с.л. растителна мазнина
 - 1-2 с.л. лимонов сок
 - 1 с.л. оцет
 - сол и зелени подправки на вкус (препоръчвам пресен магданоз)
 
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на полумесеци и изсипете върху него оцета. Оставете така за 15 минути.
2. Рендосайте цвеклото.
3. Обелете портокала и го нарежете на хапки.
4. Натрошете орехите, без да ги смилате прекалено ситно. Най-вкусно е, когато ядката хрупка.
5. Смесете растителната мазнина с лимоновия сок и солта и размешайте до разтварянето на солта.
6. Подредете салатата в леко небрежен стил - най-отдолу нека е цвеклото, след него - нахвърляйте резените портокал, после лука, посипете с наситнени зелени подправки, след тях - с орехи и за финал залейте с дресинга. Поднесете.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ