Регистрация

Ръжена питка с квас и ядки



Ръжена питка с квас и ядки
Лесно   |   Порции 1 хляб   |   Видяна: 1808

Ръжен хляб с брашно от спелта и комбинация от квас и жива мая.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.05.2017

Странен на вид, вкус и направа, но и лесен домашен хляб без бяло брашно показват Лора и Стоян. Рецептата е подходяща за всички, които искат да се хранят една идея по-здравословно и нямат проблем да месят у дома си. Определено техниките на готвене тук са интересни, а комбинациите - неочаквани.

Така за начало смесваме двата набухвателя - квас и жива мая. Може би още тук хората с навици в месенето, вече са ококорили очи, но рецептата има с какво още да ги изненада. Продължаваме като добавяме ръжено брашно и оставяме кашата да втаса хубаво, въпреки че сме далеч от получаването на хляб. После се добавя сол, брашно от спелта и натрошени лешници. Това са всички продукти. Следва да замесите хляба и да оставите за повторно и потретно втасване.

Нетрадиционната питка се пече във фурна, в която предварително е прибран съд с вода, за да овлажни хубаво пещта. Съдът също си остава, а накрая вадим тъмно хлебче, омесено от нашите ръце. Вкусът е приятен и нестандартен, а хрупкавите ядки създават особена съблазън на езика.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта