Регистрация

Ризото със скалопини

Ризото със скалопини
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2236

Ризото с дъх на море.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г ориз за ризото
  • 10 скалопини
  • 1/2 морков, фино нарязан
  • 1/2 тиквичка, фино нарязана
  • 1 глава лук, фино нарязан
  • 2 скилидки чесън, фино нарязан
  • малка връзка магданоз, нарязан
  • сокът на 1/2 лимон
  • 2 ч.л. масло
  • 2 ч.л. зехтин
  • 120 мл сухо бяло вино
  • 700 мл бульон от морски дарове
  • сол/пипер на вкус
  • настърган пармезан на вкус

Начин на приготвяне:

1. В тиган запържете лука в зехтин на среден огън докато поомекне, след това прибавете чесъна и пържете още минута.

2. Прибавете ориза и разбъркайте докато се покрие, след което бавно налейте бульона, като добавяте колкото е необходимо, за да го абсорбира оризът.

3. Загрейте плитко тиганче с масло на силен огън, прибавете скалопините, като ги запържите по 1 мин. от всяка страна и намалете огъня. Прибавете магданоза и овкусете със сол и пипер, сок от лимон и след 2 мин. изключете котлона.

4. Изсипете бялото вино в ориза, без да спирате да бъркате.

5. Когато оризът започне да се сготвя, прибавете моркова и тиквичката, продължете да разбърквате и прибавете бульона, докато оризът е напълно готов (общо време за готвене около 25-35 мин.)

6. Поднесете ориза със скалопини отгоре, прибавете масления сос и овкусете с пармезан.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта