Регистрация

Ризото с месо от пилешки бутчета

Ризото с месо от пилешки бутчета
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 783

Ориз по италиански с пилешко месо, пармезан и бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. олио
  • 20 г масло
  • 60 г лук
  • 300 г месо от пилешки бутчета без кожа и кости
  • 320 г ориз
  • 125 мл бяло сухо вино
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер или 2/3 ч.л. бял пипер
  • 700 мл пилешки бульон
  • 50 г настърган пармезан
  • листата на 4-5 стръка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, а пилешкото месо нарежете на малки кубчета. Пригответе си бульона в касерола, за да се подгрее, защото е добре да се добавя врял в ястието.

2. Изсипете олиото в голям тиган с незалепващо покритие и пуснете на умерен огън. Още преди да е съвсем загряло добавете маслото и оставете да се разтопи.

3. Добавете лука щом мазнината се е сгорещила и гответе и бъркайте 3 минути. След това добавете пилешкото и бъркайте още 5 минути.

4. Прибавете ориза без да го миете, размешайте и сипете виното. Изчакайте да попие в ориза. Налейте около 100 мл от врелия бульон. Добавете сол и пипер и размешайте.

5. След като зърната абсорбират тази част от бульона хубаво, сипете още толкова. Трябва да добавяте 5 пъти бульон, като размешвате след всяко наливане и изчаквате да се абсорбира преди да сипвате следващата доза. Така се приготвя истинското ризото.

6. Когато и последният бульон е изпит от ориза, добавете рендосания пармезан, спрете огъня и разбъркайте хубаво. Оставете на котлона още няколко минути.

7. Поръсете с пресни листа магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта