Ризото с круши и синьо сирене
Бяло вино, круша и сладко синьо сирене овкусяват ориза ви.
Необходими продукти:
- 2 скилидки чесън
 - 1 круша
 - прясно смлян черен пипер
 - 100-130 г ориз
 - ½ чаша бяло вино
 - 150 г сладко синьо сирене (например горгонзола долче)
 - 1 чаша прясно мляко
 
Начин на приготвяне:
1. Обелете чесъна и разрежете скилидките на половинки, обелете и изчистете крушата от семките и я нарежете на кубчета, след което запържете чесъна и крушата в малко олио на средно силен котлон за 4-5 минути.
2. Добавете ориза и го запържете за още няколко минути, след което прибавете половината чаша бяло вино и изчакайте да се изпари. Добавете сиренето и чашата мляко и разбъркайте, за да се разтопи сиренето.
3. Овкусете със сол и черен пипер и добавяйте по 1 чаша вода докато оризът се свари „ал денте”.
4. Сервирайте ястието горещо и добър апетит!



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ