Регистрация

Ризото с калмари и мастило от сепия



Ризото с калмари и мастило от сепия
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2060

Черно ризото с морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 26.06.2018

Мастилото от сепия е екстравагантен овкусител, чиято основна цел е да боядисва ястията в черен цвят, а дъхът идеално се връзва с аромата на морски дарове. Днес Лора и Стоян го добавят към ризото с калмари и рибен бульон, за да превърнат тази храна в истинско предизвикателство за сетивата.

Първо трябва да почистите калмарите. Как се почистват калмари - гледайте във видеото, а ако не ви се занимава, си потърсете директно почистени. След това тубите се режат на кръгчета, а пипалата се заделят. В голям тиган със сгорещен зехтин се запържват лук и чесън, после се добавя оризът и се налива бялото вино. Готви се до редуциране. Налива се рибен бульон, добавят се нарязаните туби и се оставя да къкри докато оризът се сготви. През това време можете да си запържите пипалата в зехтин и да ги заделите за украса. Наситнете си и магданоза.

Когато оризът е готов, се подправя с магданоза, сол и пипер на вкус. Дърпа се от огъня и се монтира със студено масло. Пресипва се в порции, поръсва се с още магданоз и се украсява с пържените пипала.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта