Регистрация

Ризото по баварски

Ризото по баварски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2945

Вегетариански ориз със сирене и вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 средно големи стръка праз
  • 400 г ориз арборио
  • 300 г сирене Ементал (или друго сирене с големи дупки)
  • 100 г масло
  • 1 голяма чаша вино Ризлинг (или друго сухо бяло пенливо вино)
  • 1,5 литра бульон (зеленчуков или пилешки)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на парченца праза и го запържете в половината от маслото.

2. Когато поомекне, добавете ориза и го запържете до прозрачно.

3. Прибавете виното и оставете да поври докато се изпари.

4. Прибавете бульона постепенно, по 1-2 чаши, докато оризът се сготви „ал денте”.

5. Прибавете нарязаното на ивички сирене и останалата част от маслото.

6. Разбъркайте, така че сиренето да се разтопи и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта