Разядка с риба, авокадо и краставица
Салата Тартар с рибно филе - страхотно мезе или предястие.
Лесна разядка, с която можете да започнете официална вечеря или просто да изглезите половинката с вкусно предястие, се готви в канала Всегда Вкусно. Това е вариант на т.нар. Тартар, който се приготвя с филе от риба, зеленчуци и кисела нотка. Можете да използвате всякаква риба, дори и изостанала от никулденската вечеря, ала най-вкусно си става, ако се спрете на маринована херинга или пушена сьомга. Останалите продукти са по желание, като каперсите и лимоновият сок са задължителни.
В този тартар наситнената риба се комбинира с наситнени краставица, червен лук и авокадо. Добавят се нарязаните каперси, лимоновият сок и сол и пипер на вкус. Внимавайте да не пресолите, защото често рибата е доста солена. Остава само да разбъркате и да поднесете. Ако искате да се получи по-елегантно - използвайте рингове за плейтинга. Можете на финала да украсите с листа пресен или див лук, с връхчета копър или розички от рибното филе.
Точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК, а от видеото ще разбрете как се приготвя ястието.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ