Рад На със скариди и пържено тофу
Тигрови скариди със зеленчуци и соево сирене.
Необходими продукти:
- 4 черни тигрови скариди, обелени и без главите
- 200 г пържено тофу
- 2 шепи спанак
- зелен лук
- 4 с.л. тъмен соев сос
- соеви кълнове
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. царевично нишесте
- 1 с.л. кафява захар
- чили на люспи или нарязано чили (на вкус, например 2 с.л. или 5 чушки чили)
- 200 г широки оризови нудълс
- 2 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
- 2 с.л. рибен сос
- зехтин или фъстъчено олио
Начин на приготвяне:
1. Първо смесете 1 с.л. царевично нишесте с 1 ч.ч. студена вода. Разбъркайте добре и оставете настрана.
2. Запържете на силен огън оризовите нудълс с 3 с.л. тъмен соев сос и фъстъчено олио или зехтин. Когато нудълсите започнат да залепват едни за други и да се запържат, ги извадете и оставете настрана.
3. Запържете на силен огън скаридите с 1 с.л. зехтин и с чилито. Запържете скаридите, докато почервенеят.
4. Повишете степента на огъня и излейте при скаридите 2 ч. пилешки или зеленчуков бульон. Изчакайте да заври.
5. Добавете тофуто, зеления лук, спанака, чесъна, 2 с.л. рибен сос, 1 с.л. захар и 1 с.л. соев сос.
6. Варете на силен огън 5 мин., след това добавете водата с царевично нишесте, която сте приготвили в началото.
7. Изчакайте да заври и изключете котлона.
8. Изсипете върху запържените широки нудълс.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ