Регистрация

Рад На със скариди и пържено тофу

Рад На със скариди и пържено тофу
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2638

Тигрови скариди със зеленчуци и соево сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 черни тигрови скариди, обелени и без главите
  • 200 г пържено тофу
  • 2 шепи спанак
  • зелен лук
  • 4 с.л. тъмен соев сос
  • соеви кълнове
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 1 с.л. кафява захар
  • чили на люспи или нарязано чили (на вкус, например 2 с.л. или 5 чушки чили)
  • 200 г широки оризови нудълс
  • 2 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
  • 2 с.л. рибен сос
  • зехтин или фъстъчено олио

Начин на приготвяне:

1. Първо смесете 1 с.л. царевично нишесте с 1 ч.ч. студена вода. Разбъркайте добре и оставете настрана.

2. Запържете на силен огън оризовите нудълс с 3 с.л. тъмен соев сос и фъстъчено олио или зехтин. Когато нудълсите започнат да залепват едни за други и да се запържат, ги извадете и оставете настрана.

3. Запържете на силен огън скаридите с 1 с.л. зехтин и с чилито. Запържете скаридите, докато почервенеят.

4. Повишете степента на огъня и излейте при скаридите 2 ч. пилешки или зеленчуков бульон. Изчакайте да заври.

5. Добавете тофуто, зеления лук, спанака, чесъна, 2 с.л. рибен сос, 1 с.л. захар и 1 с.л. соев сос.

6. Варете на силен огън 5 мин., след това добавете водата с царевично нишесте, която сте приготвили в началото.

7. Изчакайте да заври и изключете котлона.

8. Изсипете върху запържените широки нудълс.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта