Регистрация

Пържени яйца на очи с авокадо

Пържени яйца на очи с авокадо
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 7419

Бърз и лесен засищащ обяд с яйца, препечени филийки и авокадо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • тиган с капак
  • зехтин
  • голяма буца масло
  • гореща вода (количеството вода зависи от големината на тигана и броя яйца)
  • сол и черен пипер на вкус
  • авокадо

Заливка по избор:

  • зехтин и балсамов оцет
  • зехтин и сос Табаско/чили сос
  • рибен сос (съвсем малко) и чили

Начин на приготвяне:

Трябва да приготвите яйцето за около 60 сек., като следвате следната процедура:

1. Загрейте тиган на умерен огън (тиганът не трябва да е прекалено горещ, така че яйцата да започнат да бълбукат).

2. Добавете малко олио и сложете в тигана маслото (ако искате).

3. Счупете яйцата в тигана.

4. След около 30 сек. яйцата трябва да са станали непрозрачни отдолу и достатъчно твърди, че да усилите огъня. На този етап жълтъците и горната част на яйцето все още трябва да са доста сурови.

5. Усилете котлона и изчакайте няколко секунди, докато не чуете съскащ, цвъртящ звук.

6. Вдигнете капака и излейте около 2 с.л. гореща вода и веднага сложете капака обратно.

7. Водата трябва веднага да се превърне на пара. Трябва да остане само около 1 см. бълбукаща вода.

8. Парата ще се удари в капака и ще се върне при яйцата и така ще ги сготви почти веднага.

9. Когато горната част на яйцата се сготви, изключете котлона, отстранете капака, за да излезе парата и останалата вода да се изпари.

10. Извадете яйцата и ги сложете върху препечена филия, върху която сте сложили авокадо, поръсено с подправки на вкус.

11. Украсете с филии авокадо и нарязана на кръгчета червена чушка.

12. Поръсете със заливка по избор и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта