Регистрация

Пържени картофи с лук и яйца като пица

Пържени картофи с лук и яйца като пица
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 688

Пържени картофи с лук в яйчен сос на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 4 големи картофа
  • 4 с.л. олио
  • сол на вкус
  • 2 яйца
  • 20 г масло

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на тънки полумесеци, а след това разделете на влакна.

2. Картофите обелете, измийте и нарежете на четвъртини по дължина. След това всяка четвъртинка нарежете напречно на тънки парченца.

3. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие и диаметър 2 см. на умерен огън. Изсипете лука, гответе и бъркайте 3 минути. След това добавете картофите и размешайте добре. Гответе 7-8 минути до омекване и получаване на лека коричка на някои от картофчетата. Разбърквайте периодично и овкусете със сол.

4. В купа чукнете яйцата и разбийте с малко сол. Изсипете в купата съдържанието на тигана и размешайте много добре.

5. Върнете тигана на огъня, добавете 1 с.л. олио и маслото. Щом се разтопи изсипете съдържанието на купата. Заравнете с шпатула и сложете капак. Оставете да се готви 7 минути.

6. Сложете чиния върху запеканката. След това внимателно вдигнете тигана и обърнете в чинията. После плъзнете съдържанието на чинията обратно в тигана, за да се сготви и от втората страна. Оставете под капак отново за 7 минути на умерен огън.

7. Извадете от тигана. По желание можете да гарнирате с рендосан кашкавал, билки или зеленчуци. Можете да разрежете като пица на парчета и да поднесете за гарнитура към месо. Естествено, можете да хапнете набързо и да се насладите на вкусно безмесно основно.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта