Регистрация

Пържена пъстърва с доматен сос



Пържена пъстърва с доматен сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1760

Панирана пъстърва по френски със сос Виерж.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.09.2017

Риба по френски се готви в кухнята на Лора и Стоян, като рецептата доста наподобява българския начин за направа на пъстърва с доматен сос. Крайният резултат са вкусни рибни филета, сготвени в масло с апетитна брашнена коричка, които се поднасят с ароматна сладко-кисела заливка от домати с лимонов сок, дъх на аншоа и чесън. Колкото и да се мотаете в кухнята, направата на това ястие ще ви отнеме 40 минути в най-лошия случай. А накрая можете да сервирате и като основно в романтична или изискана вечеря, на която сте домакин.

Започваме с най-трудоемката част - филетирането и обезкостяването на рибата. Острият нож и пинсетата са ключови инструменти тук. Останалото е търпение и точна ръка. След това месото се обтрива със сол и пипер, овалва се в брашно и се пържи в смес от масло и олио. Готовите рибки можете да извадите върху домакинска хартия, за да се отцедят.

Сега идва ред и на соса - за него обелваме и почистваме от семките червени домати. Месестата част се нарязва на кубчета. Отделно се наситнява чесън, аншоа, босилек и магданоз. В сгорещена мазнина се запържва първо чесъна, а щом започне да променя цвета си, се добавят доматите и аншоата. Следва да се поготвят 5-6 минути и да се овкусят с лимоновия сок и наситнените пресни подправки. Малко сол и пипер и вече имате класическия френски сос Виерж.

Рибните филенца се поднасят със заливка от доматения сос и вечерята е готова. Чаша вино би си подхождала добре с това ястие.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта