Регистрация

Пълнена питка с картофи и яйце

Пълнена питка с картофи и яйце
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1376

Сандвич в питка с картофено пюре и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кръгла питка среден размер (каквато си харесате от магазина)
  • 70 г масло
  • 2 картофа
  • 1 яйце
  • 50 г кашкавал
  • сол, черен, червен и лют пипер, куркума на вкус
  • пресни зеленини за украса

Начин на приготвяне:

1. Отрежете капачето на питката и натиснете хлебчето така, че да се образува кладенче, а сърцевината да се спласти към кората. Намажете с половината масло.

2. Картофите сварете, намачкайте докато са топли заедно с останалото масло с преса и овкусете с подправките. 

3. Напълнете питката с картофите. Тук можете да импровизирате като добавите към картофената смес лъжица майонеза или настинен колбас. Сварени и нарязани гъби също се връзват страхотно с тази плънка. Всичко зависи от вкуса ви.

4. Напълнете хлебчето с картофената смес, като си оставите и място, за да чукнете яйцето.

5. Пуснете да се запече на фурна. Малко преди яйцето да е готово, поръсете с рендосания кашкавал и върнете във фурната за още няколко минути.

6. Сервирайте богатата питка, поръсена с пресни подправки. По желание можете да добавите сос - майонеза, кетчуп, чеснов и др.

Добър апетит!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта