Регистрация

Пълнен патладжан с кайма

Пълнен патладжан с кайма
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2428

Печени патладжани с телешко и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 средно големи патладжана
  • 300 г телешка кайма
  • 1 голяма глава кромид лук
  • 2 средно големи домата
  • 3-4 скилидки чесън
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 5-6 супени лъжици олио
  • 100 г кашкавал
  • 2 супени лъжици нарязан на ситно магданоз

Начин на приготвяне:

Измиваме патладжаните, разрязваме ги по дължина и ги издълбаваме, но не много дълбоко. Наръсваме ги със сол и ги оставяме около 20 минути в дълбок съд за да изтече горчивия сок. Вътрешността им също се осолява и се оставя да се отцеди. Нарязваме лука и вътрешната част от патладжана на ситно и заедно ги задушаваме в олиото. После прибавяме при тях  каймата и  настъганите домат и продължаваме да пържим до полуготово състояние. Махаме от огъня, слагаме подправките – черен пипер, сол, нарязаните скилидки чесън и магданоза. Разбъркваме добре и с тази смес пълним ладийките от патладжаните. Нареждаме ги в предварително намазнена тава. Наливаме около 1 чаена чаша вода и печем близо час във фурна, загрята на 200 градуса. Още топли наръсваме пълнените патладжани с настърган кашкавал и магданоз. По желание гарнираме с пържени картофи.

Приятно готвене и да ви е сладко!

 

пълнени патладжани с месо и кашкавал

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта