Регистрация

Празнична Шарлота с крем Тирамису



Празнична Шарлота с крем Тирамису
Средно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 1361

Пандишпанов сладкиш с крем тирамису, бишкоти и шоколадова украса.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.02.2018

Свикнали сме под името сладкиш Шарлота да откриваме плодова пита с пухкави блатове. Може да се направи Шарлота и без плодове, като вместо вместо тях се използва вкусен сладкарски крем от бити белтъци, редуцирани със захар жълтъци и маскарпоне. Именно такава десертна изненада правят Лора и Стоян, като показват елегантна украса за сладкиша, която можете по желание да пропуснете.

Започваме с тестото, като разбиваме на пяна яйца със захар. Когато се получи бял пухкав крем, добавяме в него щипка сол и брашно. След това пресипваме във формичка с махащо се дъно, застлана с хартия за печене и готвим в предварително загрята на 170 градуса фурна за 15-тина минути. Охлаждаме и разрязваме на три блата.

Кремът започваме като разделме яйцата на жълтъци и белтъци. Жълтъците разбиваме със захар и след това погдряваме при непрестанно бъркане до сгъстяване. Белтъците се бият на пяна. След това се прави захарен сироп от вода и захар, който се добавя към белтъците. В друга купа се разбива тирамису, а след това към него се добавя жълтъчната и белтъчената смес. Всичко се разбърква заедно с нежност и БЕЗ миксер.

Правим си и сироп за блатовете, като смесваме десертно вино марсала с готово еспресо. Започваме да редим сладкиша - блат, сироп, крем, блат, сироп, останалия крем, блат и за финал сироп. Отгоре поръсваме с какао на прах през цедка и рендосваме тъмен шоколад. По желание страниците на сладкиша облицоваме с бишкоти. На финала може да завържем и с панделка.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта