Регистрация

Правене на тиква за Хелоуин



Правене на тиква за Хелоуин
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1181

Украса на тиква за Хелоуин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Два варианта на украса на тикви за Хелоуин предлага Елен в канала си Crafts With Ellen, като дава идея за триизмерно изображение на символа на Вси Светии. Ако искате и вие да имате прекрасното творение, можете да си го направите, следвайки инструкциите. А кой от двата варианта ще предпочетете - зависи от вкуса. Предупреждаваме, че втората възможност е по-трудна и пипкава, ала не би отнела повече от половин час. Пък ако сте ентусиаст - опитайте и двете от двете страни на тиквата.

Във вариант едно тиквата се оформя на класически тиквен фенер, като е важно да използвате правилни ножове - тип трион и тип макетно ножче. Те са тайната на успеха, а остротата им е от особено значение. После отрязвате капака на тиквата, издълбавате сърцевината и рисувате очите, носа, устата и зъбите. Следва да изрежете с триона и да изгладите ръбовете с макетното ножче.

Вариант две предлага триизмерна щампа със светлосенки, а те се получават от различната дълбочина на издялканата повърхост. Тук ще ви е нужна по-голяма тиква, за да можете да вкарате ръката си в нея и да дялкате и от вътрешната страна. Щампата можете да си прекопирате, а останалото е изтъняване на отделните стени от мотива, който сте си избрали. Гледайте видеото, за да разберете точно как се прави. И за финал - не избирайте голяма свещ за пълнеж на тиквата, съветва Елен.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта