Регистрация

Постно ястие с картофи и карфиол



Постно ястие с картофи и карфиол
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2206

Постен печен карфиол с картофи и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 28.11.2017

Постно основно ястие със зеленчуци на пара, които се запичат на фурна, а всяка съствка си има точно определно място в създаването на едно вкусно ястие без животински продукти, което се готви по особено здравословен и природосъобразен начин показват Лора и Стоян като разрушават стереотипа, че постните храни и карфиолените гозби са безвкусни. Ето как се получава един вегански гратен:

Първо трябва да сготвите на пара картофи, моркови и лук. След това разварените зеленчуци се нарязват на кубчета и влизат в купата на блендера заедно с ядки сурово кашу и хранителна мая. Така хората, които принципно не ядат мръвки, могат да получат важните микроелементи от месото, консумирайки негови заместители. В купата се добавят чесънчета, залива се с бадемово мляко и се пюрира. След това се овкусява със сол, черен и червен пипер.

Карфиолът се накъсва на розички и също се готви на пара, но съвсем кратко - колкото да омекне повърхността му. След това в тавичка се намазва пласт от пюрето, реди се карфиол, отгоре пак пюре и се завършва с карфиол. Пече се на 180 градуса за 30 минути. Изважда се, поръсва се с хлебни трохи и се допича за 6-10 минути до получаването на коричка. Сервира се топло или студено, поръсено с прясна мащерка.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта