Регистрация

Постна яхния с картофи и грах



Постна яхния с картофи и грах
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2907

Веганска манджа с картофи, спанак, грах и сосче за топкане.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.04.2017

Готвим българска яхния без животински продукти, като през пролетта и началото на лятото можем да заложим на пресни картофи, които ще се разварят много по-лесно и ще придадат по-голяма плътност на вкуса. В запържените в тенджера лук и чесън се добавят доматен сос, зеленчуков бульон и картофите, нарязани на едро. Оставяме ястието да покъкри в компанията на дафинов лист, след което добавяме равно количество на картофите замразен грах, след него - наситнен спанак и оставяме манджичката да се досготви. Накрая я овкусяваме с пресен магданоз, сол и пипер и сме готови да я сервираме. Хубаво е на трапезата да има и хляб, защото сосът на ястието изкушава да бъде топнат. Онези, които не са на строги пости, могат да използват вместо зеленчуков - пилешки бульон, както и да поднесат с лъжичка заквасена сметана.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта