Регистрация

Постна яхния с гъби и моркови



Постна яхния с гъби и моркови
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3012

Гъбена манджа с кладница, печурки и ароматни зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.03.2017

Готвим веганско основно ястие, в което гъбите са на почит. Първо запържваме по половин килограм кладница и печурки, след това пържим и лук с моркови, целина и чесън. После към зеленчуците добавяме доматено пюре, червено вино, зеленчуков бульон и разбира се - запържените гъби. Така се получава постна яхнийка, която овкусяваме с кимион, за да замирише на месце. Следва да добавим картофи на кубчета и домати от консерва. Вече сме използвали голям запас от основните българкси продукти за солени ястия и не сме сложили никаква животинска съставка. Остава да изчакаме всичко да поври заедно и да сервираме с наситнени листа целина, копър или магданоз. Ето една страхотна българска постна манджичка.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта