Регистрация

Портокалов мус с крема сирене

Портокалов мус с крема сирене
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4205

Желиран сладкиш с аромат на ванилия и портокал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • готов пандишпанов блат , нарязан на 8 малки кръгчета
  • 250 г крема сирене
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 5 с.л. захар
  • 1/3 от шушулка ванилови зърна
  • 2.5 ч.л. натурален желатин (разтворен в малко вода)
  • 1 чаша бита сметана
  • половин опаковка портокалово желе
  • портокал

Начин на приготвяне:

1. Разбийте захарта и крема сиренето, докато получите гладка смес. Добавете ваниловите зърна и лимоновия сок.

2. Добавете разтворения желатин и разбийте, докато всичко стане хомогенно.

3. На друго място, разбийте битата сметана, докато се получат меки връхчета и я изсипете в сместа с крема сиренето.

4. Сложете парчетата пандишпанов блат във купички/чаши за сервиране и изсипете отгоре муса. Охладете в хладилник, докато се стегне.

5. Пригответе портокаловото желе, според инструкциите на опаковката.

6. Когато желето се охлади, изсипете го върху муса и отново сложете в хладилника.

7. Украсете с резенчета портокал и бита сметана, преди да сервирате.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта