Регистрация

Пилешко сувлаки с гръцка салата



Пилешко сувлаки с гръцка салата
Лесно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 688

Гръцки пилешки шишчета сувлаки с гарнитура от зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Мариновано пилешко на шишче, изпечено на скара - балканска класика, която радва с вкус и аромати чужденци и нашенци. Всяка страна си има своя рецепта, а как се правят шишчета по гръцки, показва Миро в канала си Готвене за начинаещи. В южната ни съседка нанизаното месо на шиш се казва сувлаки, ето защо рецептата е за сувлаки с пилешко.

Първо се приготвя сместа за маринатата - от 70 мл зехтин с добавка на риган, сол, пипер, чесън и лимонов сок. Следва пилешкото (около 1,5 кг) да се нареже на хапки и да се оваля добре в соса. Добре е да оставите 30-тина минути да се маринова. През това време можете да си нарежете домати, краставици и червен лук, да подправите със сол, намачкан чесън и зехтин и да поръсите с маслини и сирене. Така се получава лека гарнитура, позната като гръцка салата.

Маринованите месца се нанизват на шишчета. Ако използвате метални, ги намажете предварително с малко олио. Ако пък сте заложили на дървени, ги накиснете по от рано във вода, за да не прегарят при печенето. А после ви остава да нажежите скарата, барбекюто или наребрения тиган, да намазните и да изпечете сувлакито. Получава се ароматно, вкусно и апетитно. Гледайте видеото на Миро, за да се убедите.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта