Регистрация

Пилешко с киноа и зеленчуци



Пилешко с киноа и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1872

Пилешки хапки с киноа и задушени зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Здравословно пилешко със сезонни зеленчуци и киноа готви Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Това е полезно основно, съобразено откъм съдържание на продукти според модерните разбирания за балансирано хранене. В рецептата се използва само бяло пилешко месо, въглехидратът идва от богатата на фибри киноа, а останалите 50% са зеленчуци, които могат да варират според вкуса, сезона и наличността в хладилника.

Пилешкото месо се реже на едри хапчици, овкусява се с универсална подправка и се покапва със зехтин. Разбърква се и се оставя да се маринова за един час. Морковите се режат на полумесеци, лукът се наситнява и се задушават във вода със зехтин под капак за 5-10 минути. После в тенджерата влиза месото, а когато се запечата, се добавят домати, после и чушки. Киноата се измива и се вкара в ястието. Налива се вода. Добавят се и тиквичките и се готви още 10-тина минути до абсорбиране на течността и разпукване на зърната киноа.

На финала в ястието се добавят наситнени пресни мащерка, магданоз и целина и се сервира докато е топло. Ако целта ви е здравословно и диетично наяждане, не си сервирайте хляб.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта