Регистрация

Пилешки шницели с яйце

Пилешки шницели с яйце
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 643

Плоски пилешки кюфтенца на тиган тип пилешки плескавици с парченца месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пилешки гърди или пържола от пилешко бутче без кожа и кост
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. с връх сладък червен пипер
  • лют пипер по желание
  • 2 с.л. грис, царевично нишесте или 3 с.л. брашно
  • 2 яйца
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 4-5 с.л. олио
  • гарнитура и сос по желание

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на много ситни кубчета. Не вкарвайте в чопър, защото ще стане на влакна и кайма. Просто отделете време, за да накълцате добре. Прехвърлете месцата в купа.

2. Добавете сол и пипер, поръсете с грис, нишесте или брашно и залейте с киселото мляко.

3. Чукнете яйцата отгоре и разбъркайте докато се образува смес с парченца месо.

4. Сипете в тиган олио колкото да покрие дъното плътно, но на съвсем тънък пласт. Сгорещете на умерен огън.

5. С малък черпак гребвайте от сместа и изливайте в мазнината. Пържете по няколко шницела на един път за по 2 минути от първата страна, още 2 от втората и после пак обръщайте от първата за 1 минута. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия или върху решетка.

6. Поднесете с гарнитура по желание, пресни зеленчуци и сос по избор. Можете да пъхнете и в хлебче като част от плънка за сандвичи.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта