Регистрация

Пилешки гърди с топено сирене и броколи



Пилешки гърди с топено сирене и броколи
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2435

Пилешко филе в сметана с броколи и сирена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Печени пилешки филенца върху полегало от задушени броколи в сметанов сос и покривка от сирена и печурки  - звучи като идеалното семейно основно с месо и зеленчуци в ароматен млечен сос. Именно тази модерна, вкусна и лесна за направа рецепта предлага кулинарната влогърка Диана Митова Попова, по-известна като Диди. Идеята за една топла, засищаща и елегантна вечеря, която радва с комбинацията от вкусове и аромати, е идеална за всяка домакиня или домакин, желаещи да зарадват близките с нещо, приготвено вкъщи.

Започваме готвенето с измиване на броколите и накъсване на розички. Те попадат в тавата за семейни манджи и по желание се поръсват със сол. Следва да си направим и тънката част - пилешкото месо. То се запържва двустранно на умерен огън в разтопено масло или зехтин за готвене. Полсе поляга върху броколите. А отгоре редим нарязани на полумесеци гъби и шайби пушено сирене. После натрошаваме синьо сирене и топено сирене. Накрая заливаме със сметана. Цялата тази идилия се увива с алуминиево фолио и влиза във фурната за 30-35 минути. Последните 5-8 минути можете да запечете без фолио.

А накрая остава да си напълните блюдата на богато и да се съберете с любимите хора на трапезата. Чаша добре охладено бяло вино ще се върже идеално с тази вечеря.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта