Регистрация

Пилешки бутчета с прясно зеле



Пилешки бутчета с прясно зеле
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2001

Печени пилешки бутчета с прясно зеле и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.10.2017

Пиле със зеле - една класика в българската кухня, особено щом киселото зеле стане готово, а снежната покривка еднозначно показва, че е настъпил сезонът на тежките храни. Но все още сняг няма, а малцина могат да се похвалят, че киселото зеле е готово. За сметка на това на пазара има евтино прясно зеле, а Лора и Стоян показват как рецептата може да бъде модифицирана към сезона така, че да си хапнем апетитни запечени пилешки бутчета върху гарнитура от прясно зеле с кубчета бекон, лук и горчица - едно страхотно семейно основно ястие.

Първо се нарязват зелето, лука и бекона, за да са ни готови и под ръка. Следва да намазним със зехтин бутчетата, да ги овкусим със сол и пипер и да ги запържим до златисто с малко мазнина. После вадим от съда и в него добавяме лука, чесъна и бекона. Щом се позапържат за няколко минути, овкусяваме с горчица, дафинов лист, сол и пипер и прибавяме и зелето. Готвим докато омекне и прехвърляме в тава. Заливаме с пилешки бульон и отгоре подреждаме бутчетата. Ястието се пече за около час на 180 градуса. Ако се притеснявате, че месото може да изсъхне, покрийте през първата половина от печенете с алуминиево фолио и гответе на 200 градуса.

А накрая просто сервирайте и събрете семейството около богатата трапеза с апетитно народно ястие в центъра й.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта