Регистрация

Пилешки бутчета с бяло вино и естрагон

Пилешки бутчета с бяло вино и естрагон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 914

Задушени пилешки бутчета във винен сос с масло, чесън и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 цели пилешки бутчета (горна и долна част)
  • 2 домата
  • 40 г масло
  • 1 с.л. олио
  • сол и пипер
  • 100 мл бяло вино
  • 6 скилидки чесън (може и повече)
  • естрагон (по възможност пресен)
  • магданоз за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Разделете бутчетата на горна и долна част и обтрийте със сол и пипер, като се опитате да вкарате подправки и под кожата.

2. Изберете си тенджера или тиган с огнеупорни дръжки и капак, който се затваря добре. Месото трябва да се задушава. В избрания съд сгорещете олиото, пуснете в него маслото и запечатайте бутчетата от всички страни за по няколко минути. Извадете ги в отделен съд.

3. В остатъчната мазнина добавете листа естрагон, обелените, но цели скилидки чесън и доматите - обелени и нарязани на кубчета. Запържете за няколко минути.

4. Налейте виното и щом кипне, върнете месото в ястието.

5. Захлупете хубаво с капака и сложете съда в предварително загрята на 150 градуса фурна за 30 минути.

6. Готовите бутчета поднесете с част от соса на готвенето, гарнитура по желание и поръска от наситнени листенца пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта