Регистрация

Пилешки бутчета с бира и лук



Пилешки бутчета с бира и лук
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1563

Печени бутчета в бульон и бира.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пилешките бутчета на фурна са лесно решение за храна, която почти не изисква човешка намеса, за да се сготви. Именно такава рецепта показват в канала Dazzle Spoon - печени пилешки бутчета с подправки, глава лук, бира и бульон, които се спретват за 10-тина минути и след това се изчакват до изпичане.

Бутчетата се слагат в тава едно до друго. Заливат се с литър бульон. Ако нямате домашен, то директно можете в топла вода да разтворите кубче гъбен и кубче и половина пилешки бульон. Встрани от бутчетата се пуска нарязана на едри парчета глава лук и няколко зрънца бахар, а месото се поръсва с чевен пипер и сол. Можете да сложите и други подправки по желание.

На финала се налива бирата, като внимавате да не отмиете поръската от подправки. После тавата се пъхва в предварително загрята на 200-220 градуса фурна за около час. След изваждане поднесете с част от соса на готвенето, който е много апетитен. Ако имате бял ориз или намакани сварени картофи, то и гарнитурата е готова. Гледайте видеото, за да видите как се прави това лесно делнично ястие.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта